Microblading on kulmien kestopigmentointia, jolla voidaan saavuttaa luonnolliset, kauniit ja persoonalliset kulmat, juuri jokaisen yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Microblading muistuttaa tatuoimista, mutta se tehdään manuaalisesti pienistä neuloista rakennettua terää käyttäen. Lisäksi microblading eroaa tatuoinnista ja pysyvästä pigmentoinnista siinä, että oikeanlaisella microblading-tekniikalla asetetut pigmentit eivät pysy ihossa loputtomiin, vaan poistuvat (ihotyypistä riippuen) 1 – 1,5 vuodessa. Mikäli lopputulos halutaan ylläpitää kauniina, kulmia on hyvä vahvistaa viimeistään noin 10-12 kk:n jälkeen ensimmäisestä hoidosta, ja mielellään jo aiemmin, mikäli pigmenttiä on poistunut ihosta huomattavia määriä. Microblading on siis helppo ja luonnollinen tapa saada kestävät ja kauniit kulmat, ilman loppuelämän mittaista sitoutumista niiden väriin ja muotoon.

Mitä toimenpiteessä tarkalleen ottaen tapahtuu?

Microblading koostuu kolmesta eri vaiheesta: 1) muotoilu, 2) toimenpide ja 3) jälkihoito. Muotoilun aikana sinulle mitataan juuri sinun kasvojen muotoihin sopivat kulmat, erityistä mittaustyökalua käyttäen. Sen jälkeen kulmien ääriviivat piirretään ihollesi, jonka jälkeen niiden symmetrisyys varmistetaan siihen suunniteltua aplikaatiota käyttäen. Vasta kun sekä microblading-ammattilainen että sinä olette molemmat täysin tyytyväisiä kulmien muotoon ja kokoon, aloitetaan itse toimenpide.

Toimenpiteessä ääriviivojen sisäosat täytetään, ihosi ja hiustesi väriin sopivan sävyisellä pigmentillä, pienin kulmakarvoja muistuttavin viilloin. Nuo viillot vedetään ihon pintakerrokseen, epidermiksen ja dermiksen väliin.

Jälkihoidon aikana kulmiisi levitetään rauhoittavaa voidetta ja käydään läpi, miten kulmiesi paranemisprosessi etenee seuraavien päivien aikana. Saat lisäksi kotihoito-ohjeet, joiden avulla osaat pitää kulmistasi hyvää huolta ja varmistat pigmentin pysymisen ihossasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Minkälaisia pigmenttejä toimenpiteessä käytetään?

LizBrowsin microblading-toimenpiteissä käytetään vain korkealaatuisimpia pigmenttejä, jotka ovat 100% luonnollisia, eivätkä sisällä metalleja. Tämä on yksi syy siihen, minkä vuoksi väri katoaa kulmistasi noin vuoden-puolentoista vuoden kuluessa. Huonompilaatuisia pigmenttejä käytettäessä (jotka usein sisältävät metalleja) lopputulos voi kestää kauemmin, mutta seuraukset voivat olla epämiellyttäviä: ne voivat aiheuttaa mm. ihottumaa ja ärsytystä, tai värejä, jotka ajan mittaan muuttuvat pinkihtäviksi, sinertäviksi tai jopa oranssihtaviksi. Ole siis huolellinen valitessasi microbladingin tekijää, sillä käytettävissä työkaluissa ja pigmenteissä voi olla suuriakin eroja.

Onko toimenpide kivulias?

Se, kuinka kivulias toimepide on, on hyvin yksilökohtaista, koska siihen vaikuttavat mm. jokaisen oma kipukynnys ja ihotyyppi. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu tietenkin vähän enemmän kuin normaalille iholle. Microblading ei kuitenkaan yleensä satu yhtä paljon kuin esimerkiksi tatuointi, vaan kivun tasoa voidaan verrata pikemminkin kulmien nyppimisestä aiheutuvaan kipuun. Kipu, jota microbladingin aikana tuntee on siis verrattain pientä. Lisäksi toimenpiteen aikana käytetään kipua lievittäviä aineita.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Microblading-hoito kestää noin kaksi tuntia, joskus jopa pidempään. Vahvistushoito vie hieman vähemmän aikaa, koska toimenpidettä ei tarvitse aloittaa aivan alusta. Kulmien valmisteluun, muotoiluun ja itse toimenpiteeseen varataan aina riittävästi aikaa, jotta jokaiselle asiakkaalle voidaan rauhassa tehdä mahdollisimman täydelliset kulmat.

Mitä minun tulee tehdä toimenpiteen jälkeen?

Tärkeintä on pitää kulmat puhtaina ja kosteutettuina sekä välttää hikoilua, saunaa, uima-altaita ja aurinkoa paranemisen ajan. On myös erittäin tärkeää, ettet koskettele kulmiasi, jotta niihin ei mene bakteereja ja paranemisprosessi on mahdollisimman vaivaton. Voit lukea tarkempia ohjeita hoidon jälkeen -osiosta.

Tarvitsenko kokonaisen vapaapäivän microblading-hoitoa varten?

Et tarvitse. Voit ottaa itsellesi vapaata mihin aikaan päivästä vain ja käydä microbladingissa, minkä jälkeen voit palata takaisin muihin puuhiin. Kulmasi näyttävät hyviltä heti käsittelyn jälkeen, vaikkakin kulmia ympäröivä iho voi hieman punoittaa, riippuen ihosi herkkyydestä.

Kuinka kauan kestää, että ihoni on täysin parantunut?

Ihotyypistäsi riippuen paraneminen kestää viikosta noin kymmeneen päivään. Tuona aikana kulmiesi iho uusiutuu, jolloin siitä irtoaa pieniä palasia, jotka koostuvat ihosta, pigmentistä ja verestä. Noin kuukauden kuluttua toimenpiteestä pigmentti on täysin asettunut ihoon. Silloin voidaan tehdä ensimmäinen vahvistushoito, jossa väriä lisätään kohtiin, joista pigmenttiä on poistunut liian paljon. Ensimmäinen vahvistushoito sisältyy aina käsittelyn hintaan, minkä jälkeen kulmasi ovat valmiit. On suositeltavaa varata vahvistusaika yhtäaikaa ensimmäisen hoidon kanssa, jotta saat sen varmasti n. 4-6 viikon päähän ensimmäisestä hoitokerrasta.

Voiko kuka tahansa mennä microbladingiin?

Microbladingin tekemiseen liittyy tiettyjä rajoitteita. Sitä ei suositella tehtäväksi/ei tehdä, jos on:

  • tarttuvia sairauksia (b- tai c-hepatiitti, HIV/AIDS)
  • kroonisia sairauksia (esim. leukemia, diabetes, anemia)
  • psoriasis tai meneillään oleva lääkitys psoriasiksen hoitoon
  • raskaana tai imettää
  • taipumus keloidi-tyyppisiin arpiin
  • keratosis-oireita kulmakarvojen alueella
  • suuria talikertymiä kulmakarvojen alueella
  • useita rikkinäisiä hiussuonia kulmien alueella
  • erittäin rasvainen tai erittäin kuiva iho

Pääsääntönä voidaan pitää, että microblading sopii tehtäväksi terveelle iholle, terveelle asiakkaalle. Lisäksi, alle 18-vuotiaalle microblading tehdään vain huoltajan kirjallisella luvalla (joka tilanteen vaatiessa varmennetaan microblading-ammattilaisen toimesta). Mikäli epäilet olevasi esteellinen ottamaan microbladingia, ota yhteyttä, niin keskustelemme yhdessä tilanteestasi ja mahdollisuuksistasi käydä microblading-hoidossa.