Jälkihoito

Se, kuinka hyvin pidät kulmistasi huolta microblading-toimenpiteen jälkeen, voi vaikuttaa jopa 80% kulmiesi lopputulokseen! Tässä muutamia vinkkejä, kuinka edesautat kulmiesi paranemista ja pigmentin pysymistä ihossasi mahdollisimman hyvin.

Toipumisvaiheet

Kulmiesi paranemisaika voidaan jakaa kolmeen osaan: 1) ihon pintakerroksen paranemiseen; 2) kuolleen ihon kuoriutumiseen ja 3) pigmentin vähenemiseen. Toimenpidettä seuraavien 2-4 viikon aikana koet kaikki nämä vaiheet.

Kulmien käsittely microbladingin jälkeen

Kulmia ympäröivä iho voi olla herkkänä etenkin seuraavan 24 tunnin aikana microbladingin jälkeen. Mikäli haluat pestä kulmiasi, voit tehdä sen hellästi puhtaalla haalealla vedellä, varo kuitenkin painamasta liikaa kulmien aluetta. Voit pestä kulmiasi muutaman tunnin välein, tarvittaessa. On normaalia, että ihostasi irtoaa pieniä palasia, jotka koostuvat ihosta, verestä ja pigmentistä. Voit tuntea halua raapia tai kuoria kulmiasi, mutta vastusta kiusausta, jotta ihosi paranee ja pigmentti pysyy paremmin! Mikäli pelkäät, että saatat unissasi koskea/raapia kulmiasi, on ne hyvä peittää muutaman ensimmäisen yön ajaksi kelmulla.

Pidä kulmat kosteina

On tärkeää pitää kulmat hyvin kosteutettuina läpi koko paranemisajan. Se edistää paranemista, mutta helpottaa myös ihon ärsytyksessä ja kutiamisessa. Kulmia on hyvä rasvata Bepanthen voiteella (vaaleanpunainen) paranemisen loppuun saakka, ensimmäisinä 5 päivänä 3 kertaa päivässä, minkä jälkeen 2 kertaa päivässä.

Suojaa kulmasi

Vältä muita voiteita ja hoitoaineita kulmiesi alueella koko paranemisprosessin ajan. Ihosi paranemisenkin jälkeen on suositeltavaa käyttää silikonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat pigmentin pysymistä ihossa. Kloori ja muut kemikaalit saattavat heikentää pigmentin pysymistä kulmissa. Ota nämä seikat huomioon käydessäsi uimassa/kylpylässä tai kasvohoidoissa. On suositeltavaa välttää muita kasvohoitoja paranemisajan loppuun saakka.

Vältä auringonpaistetta

On suositeltavaa välttää auringonpaistetta (ja solariumia) vähintään viikko microblading-hoidon jälkeen. Liiallinen uv-säteily ja kirkasvalohoidot haalentavat pigmenttiä ja heikentävät sen pysymistä ihossa. Jatkossakin, auringonpaisteessa pidempiä aikoja ollessasi, kulmissa on hyvä käyttää korkean suojakerroksen sisältävää kemikaalitonta uv-suojavoidetta (esim. vauvoille tarkoitettu uv-voide).

Vältä hikoilua, uintia ja alkoholia

Pyri välttämään hikoiluun ja kehon lämpötilan muutoksiin johtavia aktiviteetteja (saunominen, uinti, intensiiviset harjoitukset ym.) vähintään viikko microblading-hoidon jälkeen (tai kunnes ihon pintakerros on täysin parantunut). Vältä myös vesiä, joissa on klooria. Hikoilu ja kloorille altistuminen haalentavat pigmenttiä, voivat aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa. Myös alkoholin käytön ensimmäisen viikon aikana on todettu hidastavan paranemista ja pigmentin pysymistä ihossa.

Lääketieteelliset toimenpiteet

On suositeltavaa odottaa vähintään 2 viikkoa microblading-hoidosta, ennen kuin menet lääketieteellisiin toimenpiteisiin (verenluovutus, laser-hoidot ym.). Mikäli olet menossa muihin toimenpiteisiin pian microbladingin jälkeen, kerro aina lääkärille/hoitajalle, että olet vastikään käynyt microbladingissa. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että esimerkiksi laser- ja syväpuhdistavat hoidot haalentavat pigmenttiä parantuneistakin kulmista, joten microblading-kulmista on aina hyvä kertoa hoitajalle.

Meikkaus ja anti-aging

Toimenpidettä seuraavaan 10 päivään, on suositeltavaa olla laittamatta kulmiin minkäänlaista meikkiä. Parantuneisiinkin kulmiin suositellaan käytettävän vain mineraalimeikkejä, jotta pigmentti pysyy ihossasi pidempään. Anti-aging- tai muita intensiivisiä voiteita suositellaan käytettäväksi kulmien alueella vasta kun kulmat ovat täysin parantuneet.

Ensimmäisen hoitokerran tulos ei ole lopullinen

Pigmentin haalistuminen toimenpidettä seuraavan parin viikon aikana on odotettua ja täysin normaalia. Leikkauslinjat voivat näyttää epätasaisilta ja pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan ensimmäisen kuukauden aikana. Todellinen tulos voidaan arvioida vasta ensimmäisen vahvistuskerran jälkeen, joten älä huolestu/ahdistu jos ja kun kulmissasi tapahtuu muutoksia paranemisen aikana.

Jos jokin asia askarruttaa, kysy microblading-ammattilaiselta

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin asia paranemisessa tai muussa microbladingiin liittyvässä asiassa, älä epäröi kysyä, koska tyhmiä kysymyksiä ei ole. Yhdessä teemme ja hoidamme juuri sinulle täydelliset kulmat!